11 qershor 2010

(Parodi Sipas Migjenit)Delen.

Poema e Dashurise
(Parodi Sipas Migjenit)

Kafshate qe skaperdihet
eshte or vella dashuria
kur sheh vasha t'bukura
dhe te kaplon merzia
ser nuk di ku me ja nise
kur syte shohin e zemra
veshtire me djanise
dhe shkojne e vijne figura
ne veshje mozomakeq
secili e secila mundohet
me ja qite nje kleqke
dhe mas bisedimeve
ne rruge e kafene
perfundojne dikund
sikur pela pa fre...

E dashuria ka vulen e vet te rrites
qeper te mire e per te keq i japin
hijeshine e dhembshurise te drites
dhe ashtu neve shikojme pa pra
kush kujt po ja qet kemben
dikund ne thue me ra.

Kafshate qe te mbetet ne fyte
dhe te ze trishtimi
kur sheh shume te rinjeve e te rejave
per dashuri qe ju del tymi.
E ky tym ka vulen e vet te rrites
e neveritshme ne skajin e drites
tek sheh pozita te perdredhta e te mpita
ne kete menyre ju ndalet rrita.

E per dashuri gjithkund ka fjale
qe askujt nuk i pritet dielli me dale
ta pret nje dashuri me fjale pa zarar
nuk ka ndonje perfundim pa emocione
te thane e tere te bene si krane...

Nuk ka komente: