27 gusht 2010

Gjuha e krijuesve te kodit me te vjeter shkrues,gjuha Shqipe.

Siç e dime emrat e shkronjave te alfabetit grek jane ne te vertete trascrizioni i emrave fenikase te objekteve qe figurojne te njejtat shkronja.Fenikasit,te cilet sot mendohen si shpikesit e pare te alfabetit,prej te cilit rjedhin dhe alfabeti grek, e latin,shenja e trekendeshit "Δ"(nena e "D" se sotme) lexohej "d" dhe figuronte nje "dere",e cila ne gjuhen fenikase eshte emri "daleth".Habiterisht gjuha Shqipe eshte e lidhur me kete koncpet ne dy percaktime;1.Percaktimet emeror "dere" dhe "dalje".2.Percaktimin foljor "dal".Ne nje njohje me te thelle te percaktimeve te gjuhes Shqipe kemi format foljore "dilet", "dilte".Ngjashmeria analoge acrofonike-shkruese dydimensioneshe korisponduese me gjuhen Shqipe eshte shume e madhe.Konkluzion:Ne njohim me siguri sot vleren e shenjave-shkronja te gjuhes fenikase.Problemi i gjuhetareve te sotem eshte se nuk njohin gjuhen e krijuesve te kodit shkrues,e cila eshte gjuha Shqipe.
Nga "DAL" gjuha e Zotit krijon "NDAL".Pra shtohet nji "N" dhe jepet kuptimi i kundert.Duke perdorur thjesht llogjiken tone e cile remon gjithmone dhe do te shkoje tek llogjika e parashqiptarit te tejmocem nxjerrim qe;Kuptimin e NDALIMIT e jep thjeshtesisht vetem nje simbol shkrues;"N".Po te shkojme pak te gjuhet e europes habitemi sepse kemi;italisht-"NON",anglisht-"NOT".gjermanisht-"NICHT"Bullgarisht;не,katalan-no;Lituaneze-ne,polake-nie,portugeze-nãoRUMANISHT-NU,SHQIP-NUKRusisht,Ukrahina-не,Serbisht,sllovene-ne,kroate-ne,ceke-ne,dutch-niet,kineze-不(sa thjesht e bukur e nderton,duket qarte pengesa ndaj nje shigjete,sa moderne ne mendim kinezi i vjeter primiv!),Vietnami-không.............

Nuk ka komente: